Események

Tartalom megjelenítő

Utolsó frissítés: 2022 május 10.

Sárgulás ünnepség

Esemény időpontja:

Campusunkon 2022. május 14-én, szombaton kerül megrendezésre a Sárgulás ünnepség, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket.

Program:

  • 09.00   Búcsúelőadás
  • 09.30   Búcsúzás a „D” épületnél és a Kollégiumnál
  • 10.00   Hintós felvonulás a Pethe Ferenc Kollégiumtól
  • 10.45   Búcsúzás az „A” épületnél
  • 12.00   Ünnepi műsor a Festetics-kastélyban

Hagyományaink közül a Sárgulás a legrégibb és erre vagyunk a legbüszkébbek. A legelső sárgulást 1884-ben rendezték meg a Georgikonon. Ez az esemény jelzi, hogy „véget ért az öreg gazdász vidám élete”. A sárgulás a tavaszi félév utolsó szorgalmi hetében zajlik le. A végzős praxik szerenádozni mennek a kedvelt oktatóikhoz. A hét pénteki napjának estjén díszes ruhákba öltözve felavatják a korsóikat, majd fáklyás felvonulással köszönnek el a szeretett városuktól és egyetemüktől.

Szombaton reggel meghallgatják a szakfelelős tanáruk búcsúelőadását, elköszönnek a kollégiumtól majd hintóra szállva, végigvonulnak a város utcáin egészen a Festetics kastélyig, érintve a Georgikon épületeit is. Az épületeknél elbúcsúznak a tanszékektől. A felvonulás a kastély kertjében ér véget, ahol a praxik palotást táncolnak. A sárgulás végén szombat este bált tartanak. Itt még mulatnak egy jót, igazi keszthelyi gazdász módjára, mielőtt nekiállnának felkészülni utolsó vizsgáikra.