Georgikon Hallgatói Egyesület

Georgikon Hallgatói Egyesület

Utolsó frissítés: 2022 november 30.

A Georgikon Hallgatói Egyesületet (továbbiakban: Egyesület) 1995-ben alapították a Georgikon akkori hallgatói (a Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar akkori kari vezetésével együttműködve). Az Egyesület alapításának oka az egyetemi rendezvények szervezése, valamint pénzügyi lebonyolítása volt.

Az évek alatt folyamatosan fluktuáló vezetéssel és taglistával, néhány év kihagyással a mai napig működik az egyesület, többféle változtatáson ment keresztül, de a jelenlegi tagok is elkötelezettek amellett, hogy a hallgatói rendezvényeket, illetve a hátrányos helyzetű hallgatókat segítsük.

Jelenlegi céljaink:

Kulturális és szakmai öntevékeny csoportok szervezése.

Oktatási, gazdasági kérdések megvitatására fórumok szervezése.

Kulturális, szociális egységek létesítése és irányítása.

Hazai és külföldi oktatási, kulturális, tudományos képzési és sport kapcsolatainak létesítése.

Az egyesület érdekeinek képviselete a különböző helyi, országos és nemzetközi fórumokon.

Olyan hazai és nemzetközi szervezetek munkájában való részvétel, melyeknek céljai megegyeznek az Egyesület céljaival.

Az Egyesület jelenleg közel harminc taggal rendelkezik, jelenlegi elnöke dr. Pásztor György, továbbá ügyvezető elnökség (8 fő) biztosítja a működést.

Jelenleg Egyesületünk több feladatkört is ellát a campuson, aktívan segítjük a Hallgatói Önkormányzatot az egyetemi rendezvények szervezésében, lebonyolításában. Továbbá jelenleg a Xiros Gazdászklubot is mi üzemeltetjük.

Az utóbbi évek eseményei (járványügyi intézkedések stb.) megviselték az Egyesületet, több aktív tagunk is végzett a tanulmányaival, és egyre nehezebb új tagokat toborozni, de továbbra is itt vagyunk, igyekszünk elérni a céljainkat, melyek továbbra is a hallgatói élet, hallgatói szórakozási lehetőségek szervezése és biztosítása.