Köszöntő

Köszöntő

Utolsó frissítés: 2021 november 22.

Kedves látogató!

Nagy szeretettel köszöntöm Önt a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem keszthelyi Georgikon Campus honlapján!

A keszthelyi Georgikon jogelődeit tekintve Európa elsőként alapított, legrégebbi rendszeres mezőgazdasági felsőoktatási intézménye. A hagyományőrzésnek köszönhetően campusonkon különleges légkör alakult ki, és igazi közösségé kovácsolja az itt tanulókat, dolgozókat. Keszthelyen sok minden változott az utóbbi években, azonban az nem, hogy még ma is a családias légkör jellemző ránk.

2021. február 1-jén intézményünk is csatlakozott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemhez, mellyel Európa egyik legnagyobb agrárfókuszú, multidiszciplináris képzési helye jött létre. A 225 éves Georgikonon a tradíciókat a modern kor megoldásaival szeretnénk ötvözni.

Keszthelyt az Egyetem zöld szívének is lehet tekinteni, ami több szempontból is igaz: a Campus színe zöld, másrészt a természethez, környezethez közel álló tudományterületeken folyik az oktatás és a kutatás. Campusunkon egyedülálló zöld környezet várja a hallgatókat. Keszthely közvetlen szomszédságában több természetvédelmi terület, a Kis Balaton, a Keszthelyi hegység, a Balatonfelvidéki Nemzeti Park található. De a zöld szív azt is jelenti természetesen, hogy szívesen látjuk a hozzánk érkező látogatókat, különösen, ha azok tanulási szándékkal jönnek hozzánk.

A Georgikon a Dunántúl egyik legszínesebb képzési palettáját kínálja a továbbtanulni vágyóknak. Campusonkon magas a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya. Emiatt garantált a Keszthelyen szerzett diplomák minősége és értékállósága.

Fontos kiemelni, hogy Keszthely az ország egyetlen egyetemi kampusza, amelyik közvetlenül a Balaton partján helyezkedik el. Keszthely, maga a város, Hévíz közelsége egy életre szóló maradandó élményt jelent minden itt tanuló számára. Számos gyógyfürdő, csodálatos környezet nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra, túrázásra.

Az oktatás kedvező feltételei és színvonala, a hagyományok, Keszthely város történelmi múltja, a Balaton szépsége, az intézmény családias légköre garanciát jelent arra, hogy az egyetemi évek fiatalságunk legszebb időszakát jelentsék. Jelmondatunk: „Úgy élj és emlékezz, hogy a mi becsületünk őrzője vagy.”

Dr. Rózsa László
campus főigazgató