Erasmus+

Erasmus+

Utolsó frissítés: 2023 augusztus 21.

Az Erasmus+ program az Európai Unió felsőoktatási akcióprogramja, amely az oktatás minőségének növelését és az európai együttműködés elmélyítését hivatott segíteni pályázatai révén. Az Erasmust az egyetemek közötti nemzetközi együttműködés elősegítésének, az európai hallgatói és oktatói mobilitás növelésének, az átláthatóságnak, valamint a külföldön végzett tanulmányok és megszerzett képesítések teljes akadémiai elismerésének, beszámításának szándéka vezérli.

 


Az Erasmus+ az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, amely a 33 év alatt, több mint 9 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Az egykori Erasmus+ hallgatók szerint az Erasmus+ tapasztalat a végzés utáni munkakeresést is megkönnyítette számukra.

Az Erasmus+ program az Európai Unió 27 tagállama, valamint az alábbi nem uniós országok: Egyesült Királyság (2022.01.31-ig), Izland, Liechtenstein, Norvégia, Szerbia, Törökország, Észak-macedón Köztársaság számára biztosítja az együttműködést a felsőoktatás területén. A 34 részvételre jogosult ország Erasmus University Charterrel rendelkező felsőoktatási intézményei vesznek részt a programban. Az Erasmus program 1987-es indítása óta több mint 9 millió hallgató vehetett részt külföldi részképzésen vagy szakmai gyakorlaton a program keretében. Bővebb információ: https://tka.hu/palyazatok/108/-erasmus Magyarországi szinten az Erasmus programot a Tempus Közalapítvány koordinálja. Az egyetemek a Tempus Közalapítványhoz pályáznak Erasmus költségvetésért, az elnyert összeget saját belső pályázati rendszerükben nyertes hallgatók, oktatók és adminisztratív munkatársak támogatására használják fel.

 

Pótpályázati felhívás Erasmus+ részképzésre (tanulmányi mobilitásra) a 2023/2024 tanév tavaszi félévére:

Pályázatok benyújtási határideje részképzés esetén: 2023. október 15. 24:00 óra, vagy a választott egyetem nominálási határideje előtti 5 munkanap (a fogadó egyetemeken a nominálási határidő egymástól eltérő).

Pályázati folyamatleírás: ERASMUS+ Pótpályázat részképzés 2023/2024 tavaszi félév

Pályázati felhívás képzés alatti és diploma utáni Erasmus+ szakmai gyakorlatra:

Jelentkezési határidő 2023. november 1. 24:00 óra. Diploma utáni szakmai gyakorlatra a pályázatot az abszolválás előtt (még aktív hallgatói jogviszonnyal) szükséges benyújtani.

Pályázati folyamatleírás: ERASMUS+ Pótpályázat szakmai gyakorlat 2023/2024 tanév  

Pályázathoz tartozó letölthető dokumentumok:

- részképzés esetén:

Szaktanári ajánlás_HU_EN_SMS

- szakmai gyakorlat esetén:

Szaktanári ajánlás_HU_EN_SMP

EUROPASS önéletrajz és motivációs levél készítéshez segítség:

Nyertes pályázat esetén, mobilitáshoz kapcsolódó dokumentumok:

Részképzés/tanulmányi mobilitás:

Szakmai gyakorlat:

A pályázatot nyert kiutazó hallgatóknak rendelkezniük kell a mobilitás teljes időtartama alatt érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártyával 
 
Zöld utazás (2022. július 31-ét meghaladó mobilitások esetében): Zöld utazás nyilatkozat 

A klímabarát utazás, valamint a fenntarthatósággal foglalkozó projektek megvalósításának támogatása egy zöldebb jövőért.

Partneregyetemek

További pályázati felhívások

Esélyegyenlőségi kiegészítő pénzügyi támogatás

Fogyatékkal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő támogatása

 

Kapcsolat:
Soós Adrienn
Nemzetközi koordinátor
Tel.: +36 83 545 148
Email: soos.adrienn@uni-mate.hu

Nemzetközi Hallgatói Ügyek Központ Keszthely
MATE - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc utca 16. ’A’ Épület, 277. iroda