Szabadidő

Szabadidő

Utolsó frissítés: 2021 október 06.

Regatta

Az egyetemünk vezető sportágaként működő regatta nagy népszerűségnek örvend mind a hallgatók mind a környéken élők körében. Hallgatóink számára lehetőség nyílik az evezőscsapatunkba kerülésre, akik a vízi edzések mellett tornatermi és ergométeres (evezőpad) felkészítésben is részesülnek szakedzők vezetésével.

Csapataink alapítóként részt vesznek minden évben a Balaton Regatta rendezvénysorozatban, melyet évente felváltva Keszthely és Veszprém Kampusza rendez. A megmérettetést mindig nagy figyelem övezi. A Regatta mellett több bajnokságban is képviselik magukat versenyzőink, mint például az Ergométer Országos Bajnokság, melyben mindig kiváló eredménnyel szerepelünk, vagy a Balatonföldváron megrendezendő fix üléses országos bajnokság, ahol minden évben dobogón végeznek a csapatok amatőr és profi kategóriában is. Akár te is tagja lehetsz a csapatnak, tedd próbára magad! Georgikon Kupa A Georgikon Kupa focibajnokság minden félévben, bajnokságszerűen megrendezésre kerülő sportrendezvény a kollégium tornatermében. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett kupára, melyet általában nagy cégek támogatnak (T-COM például), általában 10-11 csapat szokott nevezni - köztük hallgatói, oktatói, dolgozói, női csapat - melyek minden héten pályára lépnek. A mérkőzésekről jegyzőkönyv is készül, melyben rögzítésre kerülnek a góllövők is. A csapatokat, illetve a játékosokat a lelátón rendre népes szurkolótábor bíztat, ezáltal sarkallva őket a jobb eredmény elérésére. A dobogó legfelső fokának eléréséért minden félévben óriási küzdelem zajlik. A focibajnokság remek alkalom arra, hogy a Georgikon polgárai még jobban megismerjék egymást, s együtt új élményekkel gazdagodjanak! Bátran mondhatjuk, hogy aki részt vesz a kupán, legyen az játékos, szurkoló vagy bíró, az nem bánja meg.

 

Vízitelep

A Kar hallgatói között nagyon népszerű a vízitelep. Bérelhető itt kajak, kenu, illetve aki rendelkezik vitorlásjogosítvánnyal az még vitorlás hajót is bérelhet nagyon kedvező áron. A telepen található röplabdapálya, pingpongasztal, lengőteke pálya is, valamint tűzrakó hely, kisgyermekeknek homokozó.

 

Csiki László emléktúra

Csiki László, könyvtárunk volt igazgatója a XX. század derekén rendszeresen természetjáró túrákat szervezett a Keszthely környékét megismerni vágyóknak. A Georgikon Kar életének sokszínűségéhez hozzátartozik, hogy az egyetemi polgárok nem sajnálnak egy kis időt és energiát, és megismerik lakóhelyük környékét.

Ekkor barátok, oktatók, ismerősök körében, bakancsot húznak, hátizsákot vesznek a vállukra, és közösen kirándulnak egyet Keszthely környékén. Az első emléktúrára 2008. február 16-án került sor. Azóta minden szemeszterben szerveztünk emléktúrát, általában 20-30 fős csapattal meghódítottuk a Keszthelyi-hegység kilátóit, ködös fénypászmákat csodáltunk a Szent György-hegyen, tízóraiztunk a Zalaszántói Sztupa tövében majd bevettük Tátika várát, legutóbb pedig a Badacsony bazaltlépcsőit leküzdve mutattuk meg a hegy bortermő szoknyáján, hogy a keszthelyi gazdász a pokolban is úr.

 

Szabadidő hasznos eltöltése „Öntevékeny csoportokban”

A Georgikonon azok is találnak maguknak lehetőséget, akik nem sportolással kívánnak kikapcsolódni. Mi is az „öntevékeny csoport”? Olyan emberek csoportja, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek, és időről időre összegyűlnek, hogy kedvelt időtöltésüknek hódolhassanak. A tevékenység az mindegy, az a fontos, hogy megmozgassa rajongóit, és kellemes kikapcsolódást biztosítson számukra. Jelenleg a következő öntevékeny csoportok működnek a Karon:

 

Georgikon TV

A Pannon Egyetem Georgikon Kar 215 éves Jubileumával egy időben elindult a Georgikon Alapítvány és a Hallgatói Önkormányzat támogatásával a Georgikon új információs portálja, a Georgikon TV. Ha érdekel a média, a közélet, az informatika, jelentkezz a GTV csapatába!

 

Táj és Ember Klub

A Keszthelyi Táj és Ember Klub 2011 őszén indult Karunkon Bódis Judit (PE - GK, egyetemi docens) és Varga Anna szervezésének köszönhetően. Célja, hogy megismertesse az agrár és természetvédelmi témában tanuló és ezek iránt érdeklődő hallgatókat a táj és ember összefüggéseivel, sokrétű és elválaszthatatlan kapcsolatával, a hagyományos gazdálkodás és tájhasználat módjaival, havonta rendezett előadások, gondolatébresztő beszélgetések során.

A Klub alkalmain lehetőség nyílik a szakma nagyjainak meghallgatására, új szemléletmódok és lehetőségek felfedezésére tanulságos és izgalmas történetek, valamint alkalmanként műhelybeszélgetések keretében. Előadásaink többnyire az „A” épület Xiros klubjában kerülnek megrendezésre tea és sütemények kíséretében. További részletekről az egyetem területén elhelyezett plakátok biztosítanak. Ha Ti is szeretnétek többet tudni a táj és ember közötti kapcsolatokról és egy igazán lelkes, sokszínű közösséghez tartozni, Benneteket is várunk szeretettel a Keszthelyi Táj és Ember Klub alkalmain!

 

Georgikon Társastánc csoport

Elsősorban standard és latin táncok alapjainak elsajátítása, begyakorlása és koreográfiák előadása a fő cél, de természetesen, érdeklődés esetén, más stílusok gyakorlására is lehetőség van. 2013-ban például Jive-Rock and roll kombinációt adtunk elő, nagy sikert aratva. Az 1994-ben megalakult csoport fennállása óta több sikert könyvelhetett el, erről tanúskodik az 1997-ben Keszthelyen megrendezésre került Agrárközművelődési Napokon a Show szekcióban elért megosztott 1. helyezés, illetve Georgikonon megrendezett Talentum nevű tehetségkutató rendezvényen szertett 2. (2010) illetve 1.(2012) helyezés is. A Tánccsoport újjáélesztésével lehetőséget szeretnék biztosítani a művészet és sport ezen formája iránt érdeklődő hallgatóknak a gyakorlásra, tanulásra. Igény esetén továbbra is rendszeres fellépői leszünk a Gazdászbálnak, Bulekbálnak, Sárgulási bálnak, Regattának, illetve minden szóba jöhető rendezvénynek.

 

Georgikon Fiatal Gazda Klub

Karunkon a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés iránt elkötelezett hallgatók szervezésében 2011. október 24-én a Pethe Ferenc kollégiumban „Georgikon Fiatal Gazda Klub” néven egy új kezdeményezés indult el. A kar képzési profiljában teljes mértékben beilleszkedő szerveződést hallgatói igények generálták. Sokan vagyunk, akik nem csak szakmaként, végzettségként tekintünk tanulmányaikra és a mezőgazdaságra, de ezen túlmenően ennek a hivatásnak a fontos szerepét ismervén egy életstílust, egy gondolkodásmódot, egy világot szeretnénk jobban megismerni. A klub-találkozókra havonta kerül sor, amelyet kiegészítenek majd a kezdeményezés támogatását felvállaló Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) által szervezett belföldi szakmai utak is. Az előadókat részben helyi, egyetemista fiatalokból verbuváljuk, illetve az AGRYA segítségével gyakorló fiatal gazdákat hívunk meg az előadásokra. A közvetlen légkör és a téma iránti szeretet remek lehetőséget nyújt, hogy megerősítsük magunkat abban, hogy a tanulmányok befejezése után érdemes a mezőgazdasággal keresni a kenyerünk…. vagy inkább megtermelni.

 

Georgikon Keresztény Diákkör

A diákkör egy felekezetközi önszervező közösség, amelynek minden héten vannak alkalmai: bibliatanulmányozással, dicsőítéssel, beszélgetéssel aktuális témákról, sütizéssel és játékkal. Bárhol is tartasz az Úton, mi várunk nagy szeretettel! Gyere el, hogy közösségben gyarapodhassunk az Istenbe vetett hitben és bizalomban!

„Mi pedig hálával tartozunk az Istennek mindenkor értetek, testvéreim, akiket szeret az Úr, mert kiválasztott titeket az Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája és az igazságba vetett hit által." (2Thesszalonika 2,13) Megtalálsz minket a kollégiumban vagy akár Facebook oldalunkon: MEKDSZ-Georgikon Keresztény Diákkör. Bizalommal fordulhatsz hozzánk! Email: keresztenydiakkor2015@gmail.com

 

Xiros Klub

A Klub az „A” épület pincéjében kialakított, mintegy 60-70 fő befogadóképességű, 2010-ben felújított hely, amely egyaránt alkalmas bensőséges hangulatú rendezvények (évfolyam-találkozók, élménybeszámolók) lebonyolítására. 2010-től már napközben is nyitva áll a Georgikon polgárai számára. Az órák közti szünetekben érdemes lemenni és ott eltölteni az időt. Szerda esténként Gazdászklubot szerveznek a vállalkozó szellemű hallgatók. Az itt tartott összejöveteleken rendszeresen részt vesznek oktató-kutató kollégák, akik szakmai tevékenységükről, magán utazásaik élményeiről, tapasztalatairól számolnak be az előadásaik során. Az előadások után kellemes oldott beszélgetéssel, zenével, tánccal folytatódik a program.

 

Bexi Klub

A Bexi Club egy egyetemi diák klub, amely extra fény- hang- illetve látványtechnikával vár benneteket a hét minden napján, a kollégiumban! Közös meccsnézés, programok és minden kedden BEXI BULI ! Bexi Club - Ha buli, akkor Bexi!