Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2023 március 27.

Látogatás a MATE Georgikon Campusán

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, Nagy Bálint közlekedési államtitkárt és Oláh Zsanettet, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. új ügyvezető igazgatóját fogadtuk a Georgikonon, pénteken.


 

Megtekintették az elkészült Szendrey Emlékházat, a Georgikon Lovasoktatási- és Lótenyésztési Központot és a Festeticsek fénykorát megidéző fenékpusztai majorság folyamatban lévő beruházását, ahol a kiállítások mellett piknikhely és jeles napok alkalmával postakocsijárat is várja majd a látogatókat.

Kormányszóvivő Asszony kiemelte: "Keszthelyen a Festetics-örökséget megbecsülik, ápolják és gyarapítják. Jó látni, hogy lassan minden a helyére kerül, s a gazdag lovas múlt is újjáéled. 2021-ben kezdődött a Georgikon Lovasoktatási- és Lótenyésztési Központ kialakítása, s az új központ célja a Gróf Festetics György idejét idéző, országos hírű ménes építése a térségben. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem ménesgazda és lótenyésztési szakmérnök szakjainak egyaránt bázisa a központ, minden adott a sikerhez. Ehhez az utánpótlás is biztosítva van, idén tavasszal már csikók is születtek, akik bár még félve távolodnak el az anyjuktól, de örömmel ügetnek és napoznak a karámban."

Fotók: Szabó-Soós Adrienn és Halász Gábor

További képek az eseményről megtekinthetők a Georgikon Campus facebook oldalán!