Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2023 december 19.

AgroVIRTUS

2023-ban, Keszthely, a MATE Georgikon Campusa adott otthont hazánk legjelentősebb digitális agrár-esettanulmány versenyének az AgroVIRTUS döntőjének.

 

A 2023-as évben is megrendezésre került hazánk legnívósabb agrárfókuszú vezetőképzője, az Agrovirtus LeadersLab. December 6-8 között, három napon át adott otthont a MATE keszthelyi Georgikon Campusa az AgroVIRTUS digitális agrár-menedzsment verseny országos döntőjének.

Az egyetemistáknak szóló szakmai viadal októberben és novemberben öt fordulón át várta a csapatokat szimulált környezetben, virtuális gazdaságokban, ahol a résztvevőknek vezetői döntéseket kellett hozniuk. A keszthelyi AgroVIRTUS Akadémián – vagyis a fináléban – pedig az ország 11 legjobb hallgatói alakulata mérte össze tudását. A csapatok: ABS, Agronauták, AranykalÁszok, E.Zs.A., Hektár harcosok, IdeGÖSSERoppanás, NövényHÓDítók, Team Zabszalma, Vízmesterek, Hajós és a Precíziós Gazdák. A legjobbak közé, az országos döntőbe bekerült a Georgikon Campus csapata is, a NövényHÓDítók. Gratuláció és őszinte elismerés illeti mindnyájukat: Pataky Laurát, Szabó Biankát, Pórel Marcellt és Varga Pétert.

A csapatok záró feladata egy komplex iparágelemzés elkészítése a hazai kukorica vetőmag iparágról. A résztvevők a hazai agrárium elismert szakértőivel, agrárvállalatok vezetőivel készültek a döntőre, akiket köszönet illet, hogy fáradtságot és időt nem kímélve hasznos tanácsokkal látták el az elődöntő,- és a döntő csapatait. Személy szerint:

Maróti Miklós, AgroVIR Kft. ügyvezető

Kovács Herman, NAGISZ csoport gazdasági igazgató

Csepregi Attila, Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezető

Tomaj László, Talentis Agro Zrt. műszaki igazgató

Vajda Beáta, Bayer Hungária Kft. marketing vezető

Dr. Juhász Anikó, Agrárminisztérium helyettes államtitkár

Umenhoffer Péter- Bio-Nat Kft. cégvezető

Okner Péter- AgroVIR Kft. cégvezető

Dr. Bottlik László- Talentis Agro Zrt. növénytermesztési divízióvezető

 

Az 1.000.000-, Ft-os fődíjért a legjobb 5 csapat szállt versenybe: ABS, AranykalÁszok, E.Zs.A csapat,IdeGÖSSERoppanás, és a Profile&Co

A fináléban részt vevő csapatok tagjai előbb saját szakmai témájukról beszéltek negyedórában, majd a zsűri tagjainak kérdéseire válaszoltak, összességében mintegy négy órán át. A kiélezett és szoros versenyben az első helyett, a főnyereményt az IdeGÖSSERoppanás csapata nyerte, a második helyezett az E.Zs.A. lett, és a harmadik helyezett az ABS.

Minden csapatnak hatalmas gratuláció a színvonalas munkáért!

 

Sajtómegjelenések:

 

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2023/12/a-keszthelyi-georgikon-adott-otthont-az-agrovirtus-dontojenek

https://tvkeszthely.hu/hirek/11003-godollo-nyerte-az-agrovirtust