Események

Tartalom megjelenítő

Utolsó frissítés: 2024 október 17.

Felvételi tájékoztató 2025 februárjában induló (keresztféléves) képzésekre

Esemény időpontja:

A MATE Georgikon Campusa a 2025 februárjában induló (keresztféléves) képzésekre vonatkozó felsőoktatási felvételi eljárásban 2024. október 21-én (hétfőn) 18:00-tól online felvételi tájékoztatót tart a meghirdetett mesterképzésekkel kapcsolatosan Teams rendszerben.

Belépési link: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MWJhOTBhODgtOWQxMy00N2UzLWE2OTMtM2I1YmE3NGNkNjM2%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22b6ad7b0a-cc14-418c-8492-54b2753f96a4%22%2c%22Oid%22%3a%2204423bbc-bd14-4ec1-9907-f0919b4e2351%22%7d

Meghirdetett képzések:
➖agrárközgazdász
➖növényorvosi
➖takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki

Amiről szó lesz⤵️
👉Meghirdetett szakok bemutatása
👉Pontszámítás
👉Hallgatói élet, szolgáltatások a Georgikon Campuson.
👉Tippek, trükkök a jelentkezéshez
👉Miért érdemes mesterképzésre jelentkezni?

A Georgikon Campus képzései és kutatásai iránt érdeklődők az alábbi elérhetőségeken kereshetnek minket:

Telefon: (+36) 83/545-190, 30/461-5022
Email: felveteli.georgikon[at]uni-mate.hu

Jelentkezés: 2024. november 15-ig a felvi.hu-n

Előre egyeztetett időpontban személyesen is megkereshetnek minket kérdéseikkel. A különböző szakterületekkel kapcsolatban online szerezhetnek információt a Georgikon képzési kínálatáról, vagy akár bejárhatják az egyetemet.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Szakleírások:

Agrárközgazdász MSc
A képzés célja agrárközgazdászok képzése, akik képesek a hazai és nemzetközi élelmiszergazdaság területén elsősorban kis- és középvállalkozások alapítására, működtetésére. Képesek a gazdálkodás átfogó elemzésére, komplex fejlesztési feladatok megoldására, valamint - az ágazati sajátosságok figyelembevételével - a kapcsolódó pénzügyi folyamatok irányítására, elemzésére és kereskedelmi tevékenység menedzselésére. A gyakorlati tapasztalatok megszerzését követően alkalmasak lesznek a hazai és nemzetközi élelmiszergazdaság különböző területein közép- és felsővezetői feladatok ellátására. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

Növényorvos MSc
A képzés célja növényorvosok képzése, akik megfelelő ökonómiai szemléletmód birtokában képesek a növénybetegségek megelőzésére, felismerésére és azok kezelésére, ismerik a növények termesztését, a károsítók elleni védelem lehetőségeit, elsajátították a szükséges élelmiszer- és takarmánybiztonsági, továbbá a feldolgozási alapanyagok előállításához és minőségük biztosításához szükséges ismereteket, szabályokat. Ismerik a növények termesztésének kockázati tényezőit, köztük a károsító szervezeteket, és megjelenésük esetén a gazdasági és környezeti kár megelőzése, elhárítása érdekében a növényvédelem eszköztárából a hatékony, preventív és egyben legkisebb környezeti és humán-egészségügyi kockázatot jelentő integrált védekezési módszer megválasztására képesek. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki MSc
A képzés célja szakmájuk iránt elkötelezett takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnökök képzése, akik rendelkeznek a takarmányozási és takarmánygazdálkodási szakágazatokkal kapcsolatos korszerű, alapelveiben az Európai Unió szabályrendszerében foglaltakkal azonos szemléletű, komplex ismerettel és felkészültek a takarmányipar, a gazdasági haszonállatok, valamint a társ- és hobbiállatok okszerű táplálóanyag ellátására, továbbá a takarmánygazdálkodás teljes vertikumának termékfejlesztési, termék-előállítási, ökonómiai, környezet- és egészségvédelmi, valamint minőségbiztosítási szakterületein mérnöki szintű tervezői és irányítói feladatok ellátására. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.