Környezetgazdálkodási agrármérnöki

Menü megjelenítése

Környezetgazdálkodási agrármérnök (MSc) szak

Utolsó frissítés: 2021 december 15.

Szakkoordinátor: Dr. habil. Anda Angéla egyetemi tanár
Telefon: +36-83-545-149; e-mail: anda.angela[at]uni-mate.hu
Képzésért felelős intézet: Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet
Szakfelelős: Dr. Urbányi Béla

További információ:
MATE Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.,
Telefon: (83) 545-190
E-mail: felveteli.georgikon[at]uni-mate.hu

A képzés időtartama:

4 félév nappali és levelező képzésben

A képzés célja és sajátosságai:

A mezőgazdaság átalakulása igényli az új típusú képzésben végzett, korábbi agrárvégzettséggel rendelkezőknél tágabb látókörrel bíró szakembereket. A környezetgazdászok a környezetvédelem különböző területeiről szélesebb ismeretanyaggal felvértezve kerülhetnek a munkaerőpiacra.

A szak széles spektrumot felölelő ismeretanyaga alapján a hagyományos agrármérnöki pálya mellett a megkezdett specializációt elmélyítve az önkormányzatoknál, a szakigazgatási szerveknél, hatóságoknál, különböző szintű vállalatoknál, magánszektorban, kutatási- és fejlesztési szervezeteknél, egyéb intézményeknél, a környezetvédelem bizonyos területein eséllyel pályázhatnak végzettjeink. A legjobb eredményű végzett hallgatók doktorképzésben való továbblépésre kiválóan alkalmasak.

A tudományos érdeklődésű hallgatóknak azért jelenthet különösen jó előkészítést a szak, mert kétirányú továbblépést tesz lehetővé: a hagyományos agrárszakterület mellett a környezet-tudományokkal kapcsolatos doktori iskolákban is szerezhetnek PhD fokozatot végzettjeink. A fentiek is indokolhatják a szak jogelődjének népszerű voltát, melyet a képzésre jelentkezők stabilan magas száma visszaigazolt.